Δώσε γιατρειά σε μια μικρή καρδούλα!

Δώσε γιατρειά σε μια μικρή καρδούλα!

Δώσε γιατρειά σε μια μικρή καρδούλα!

Στηρίζουμε τα καρδιοπαθή παιδιά, παρέχοντας τους δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες.

Στηρίζουμε τα καρδιοπαθή παιδιά, παρέχοντας τους δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την πάθηση και την ομαλή έκβαση της υγείας τους. Προάγουμε την ευεξία και την ευημερία των παιδιών, εξασφαλίζοντας τους πρόσβαση σε εξειδικευμένες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Αξίζει να αναφερθεί ότι, πάνω από 100 οικογένειες καρδιοπαθών παιδιών με χαμηλό εισόδημα, καταφεύγουν ετησίως στο Σύλλογο μας, προκειμένου να λάβουν οικονομική στήριξη για τις εξετάσεις και τις θεραπείες των παιδιών τους, καθώς δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Φέτος, για 1η φορά ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού» συμμετέχει στο παγκόσμιο κίνημα #GivingTuesday, έχοντας ως στόχο, τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να παράσχει δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες, στους μικρούς μαχητές της ζωής, δίνοντας έμφαση και προτεραιότητα στα παιδάκια που προέρχονται από οικονομικά ευάλωτες οικογένειες (ανασφάλιστοι, άποροι, μονογονεϊκές οικογένειες, κλπ). Η δράση θα παραμείνει ενεργή μέχρι τις 15/12/2022.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Η δράση έχει σχεδιαστεί, με σκοπό να ενισχύσει τα καρδιοπαθή παιδιά και τους φροντιστές τους, οι οποίοι λόγω οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν, δεν έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας και φροντίδας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα 700-900 παιδιά που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες (εκ γενετής δυσπλασίες στην καρδιά ή στα αγγεία). Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες ανήκουν στις Σπάνιες Παθήσεις, αφού παρουσιάζουν ποικιλομορφία, πολυπλοκότητα και σε κάποιες περιπτώσεις, επιφέρουν σημαντικές σωματικές δυσλειτουργίες στους ασθενείς (αναπηρία). Ο Σύλλογος, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καρδιοπαθή παιδιά, τα οποία πηγάζουν από την χρόνια πάθησή τους, αναλαμβάνει το κόστος των προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπειών, οι οποίες πραγματοποιούνται στα Ιδιωτικά και Δημόσια Νοσοκομεία και δεν καλύπτονται από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις κρίνονται απολύτως απαραίτητες για τη διάγνωση, την έγκυρη και έγκαιρη αντιμετώπιση της ασθένειας τους. Στο σημείο αυτό, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι, τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες ανήκουν στις Ευπαθείς Ομάδες του πληθυσμού και για τον λόγο αυτό χρήζουν τακτικής παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, δείτε τον παρακάτω σύνδεσμό:https://www.kardiapaidiou.gr/κάλυψη-εξετάσεων-και-ιατρικών-πράξεω/Αντίκτυπος της Δράσης
Η συμβολή σας στην προσπάθεια μας, θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στα καρδιοπαθή παιδάκια, αφού η υλοποίηση της δράσης αφενός, θα συμβάλει ενεργά στην εξάλειψη των ανισοτήτων που υπάρχουν στην υγεία και αφετέρου, θα συντελέσει στην ουσιαστική συμπαράσταση των παιδιών και των γονέων που πλήττονται τόσο ψυχολογικά, όσο και κοινωνικά και οικονομικά. Παράλληλα, η άνωθεν δράση παράγει ως κοινωνικό αντίκτυπο, τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την προαγωγή της παιδικής προστασίας.

Το μήνυμα μας
Πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ίαση και ότι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, ώστε να μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Αν θέλετε λοιπόν, μπορείτε και εσείς να γίνετε κοινωνοί του μηνύματος μας, ώστε οι μικροί μας μαχητές, να βγούνε νικητές. Μπορείτε να μας βοηθήσετε καταθέτοντας μια δωρεά, με αιτιολογία Giving Tuesday, χρησιμοποιώντας κάποιον από τους παρακάτω τρόπους:
Με απευθείας δωρεά, πατώντας εδώ το κουμπί «Κάνε Δωρεά» https://www.kardiapaidiou.gr/κάνε-δωρεά/
Με κατάθεση σε κάποιον από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, πατώντας εδώ https://www.kardiapaidiou.gr/δωρεές-ευχαριστίες/
Μοιραστείτε τη δράση μας στα social media!
Facebook: https://www.facebook.com/kardiapaidiou
Website: https://www.kardiapaidiou.gr/
Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: info@kardiapaidiou.gr
Τηλέφωνο: 210 3218488 και 210 3253867

Δώσε γιατρειά σε μια μικρή καρδούλα!
Δώσε γιατρειά σε μια μικρή καρδούλα!

Σύντομη Περιγραφή Φορέα

Λίγα λόγια για την «Καρδιά του Παιδιού»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων "Η Καρδιά του Παιδιού", ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά.
Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία όπου η πολιτεία θα στηρίζει ενεργά και ουσιαστικά τα καρδιοπαθή παιδιά μέσω της επιστημονικής έρευνας, της πρόνοιας και της νομοθεσίας. Αποστολή του Συλλόγου είναι η υλοποίηση δράσεων μέσω των οποίων να επιτυγχάνεται η ηθική, υλική και ψυχολογική στήριξη των παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες και των οικογενειών τους.
"Η Καρδιά του Παιδιού" απαριθμεί περίπου 1.900 μέλη και στα 39 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 5.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, (European Congenital Heart Disease Organization), την Ένωση Ασθενών Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Ένωση Σπανίων Παθήσεων Eurordis.
Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.


Δείτε την ιστοσελίδα μας Σχετικό Facebook Page

Giving Tuesday Greece
Αναδεικνύουμε την γενναιοδωρία