Νέα - Άρθρα - Συνεντεύξεις

H Giving Tuesday στο Thrive Global

.

Giving Tuesday: Μία παγκόσμια ημέρα γενναιοδωρίας πραγματοποιείται στις 30 Νοεμβρίου

Αν μπορείς να δείξεις γενναιοδωρία και να μοιραστείς την καλοσύνη, έχεις σίγουρα κάτι να δώσεις!

Μπορεί να μην την έχεις ακούσει ξανά, ωστόσο η GivingTuesday είναι ένα παγκόσμιο κίνημα γενναιοδωρίας που δημιουργήθηκε το 2012 ως μια απλή ιδέα: μια ημέρα που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το καλό. Τα τελευταία εννέα χρόνια, η ιδέα αυτή έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να προσφέρουν, να συνεργάζονται και να γιορτάζουν τη γενναιοδωρία.
Η GivingTuesday είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη στην απελευθέρωση της δύναμης των ανθρώπων και των φορέων να μεταμορφώσουν τις κοινότητές τους, φτιάχνοντας έναν κόσμο όπου η καταλυτική δύναμη της γενναιοδωρίας θα αποτελεί μέρος της καθημερινότητας και θα βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινωνίας που οικοδομούμε μαζί, μέσα από τις αξίες της αξιοπρέπειας και των ίσων ευκαιριών για όλον τον κόσμο.
Ποιος διοργανώνει την GivingTuesday
Το κίνημα οργανώνεται σε συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο ηγετών, εταίρων, συνεργατών, κοινοτήτων και γενναιόδωρων ατόμων της GivingTuesday και πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα στις περισσότερες συμμετέχουσες χώρες του κόσμου και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Φέτος, πραγματοποιείται στις 30 Νοεμβρίου 2021. To 2021 το HIGGS συνδέθηκε με το Παγκόσμιο κίνημα του #GivingTuesday αποτελώντας τον κεντρικό φορέα εκπροσώπησης του κινήματος για την Ελλάδα.
Ποιος μπορεί να συμμετάσχει
Ο καθένας από εμάς μπορεί να συμμετάσχει στην GivingTuesday, καθώς η ίδια έχει δημιουργηθεί από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών, συμπεριλαμβανομένων ατόμων, οικογενειών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, σχολείων, κοινωφελών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και άλλων φορέων.
Πώς μπορώ να συμμετάσχω στην GivingTuesday;
Με την συμμετοχή σου στη GivingTuesday συμμετέχεις σε ένα κίνημα γενναιοδωρίας και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις αυτό. Είτε μιλώντας για το κίνημα, είτε προσφέροντας αγαθά, είτε προσφέροντας τον χρόνο σου, είτε προσφέροντας τα χρήματά σου. Το να είσαι γενναιόδωρος είναι ένας τρόπος να αγωνιστείς για τους σκοπούς που σε ενδιαφέρουν και να βοηθήσεις τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Συνδέσου με το τοπικό σου κίνημα GivingTuesday για να μάθεις περισσότερα για το πώς μπορείς να προσφέρεις στη χώρα σου.
Ακολουθούν μερικά μικρά βήματα που μπορείς να κάνεις:
Μοιράσου την καλοσύνη με τους γείτονές σου.
Μοιράσου τα ταλέντα σου εθελοντικά, εξ’αποστάσεως.
Μίλησε /Προώθησε έναν σκοπό που σε ενδιαφέρει.
Ανακάλυψε έναν τοπικό έρανο, μια κοινοτική εκστρατεία ή μια συντονισμένη εκδήλωση για να συμμετάσχεις με άλλους στην περιοχή σου – η συμμετοχή σου είναι πολύτιμη.
Πρόσφερε στον αγαπημένο σου σκοπό ή σε έναν έρανο για να βοηθήσεις όσους έχουν ανάγκη.
Χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαδώσεις το μήνυμα!
Μίλησε για την προσφορά και τη γενναιοδωρία χρησιμοποιώντας το hashtag #GivingTuesdayGreece
Μοιράσου τις αναρτήσεις του GivingTuesday στο Facebook – facebook.com/GivingTuesday
Μοιράσου τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει το GivingTuesday και στα προσωπικά σου κοινωνικά δίκτυα.
Ανακοίνωσε τη συμμετοχή σου στη GivingTuesday στα δίκτυα και τις λίστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου.
Το να είσαι γενναιόδωρος είναι ένας τρόπος να αγωνιστείς για τους σκοπούς που σε ενδιαφέρουν και να βοηθήσεις τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Μπορώ να δώσω ακόμα και αν δεν έχω χρήματα;
Ναι! Αν θέλεις να προσφέρεις, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις. Η GivingTuesday αφορά στην προσφορά όλων των τύπων -κάποιοι μπορεί να επιλέξουν να δώσουν μια οικονομική συνεισφορά για τον αγαπημένο τους σκοπό ή να οργανώσουν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, άλλοι θα επιλέξουν να προσφέρουν στους γείτονές τους, να ξεκινήσουν μια εκστρατεία, να δωρίσουν αγαθά. Αν μπορείς να δείξεις γενναιοδωρία και να μοιραστείς την καλοσύνη, έχεις σίγουρα κάτι να δώσεις!
Πώς μπορεί μία επιχείρηση να συμμετάσχει στη GivingTuesday;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί μία επιχείρηση να συνεργαστεί με κοινωφελείς οργανώσεις που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της και την κοινωνική της δράση ώστε να προσθέσει πόρους στις προσπάθειές της, να προωθήσει τη δωρεά συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν την προσπάθεια τους εργαζομένους και τους πελάτες της για τη δημιουργία μεγαλύτερου αποτελέσματος.
Τα μικρά βήματα που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να το επιτύχετε:
Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσετε μία καμπάνια για μία μη κερδοσκοπική οργάνωση της επιλογής σας.
Οργανώστε μια ημέρα εθελοντισμού των εργαζομένων.
Συνδεθείτε με τον σκοπό μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης της επιλογής σας και προβάλλετε τις δράσεις της μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της επιχείρησής σας.
Ενθαρρύνετε το δίκτυό σας (εργαζομένους, πελάτες, προμηθευτές, υποστηρικτές) να συμμετάσχουν και εκείνοι στις 30 Νοεμβρίου.
Χρησιμοποιήστε το hashtag #GivingTuesday όταν κάνετε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να ενισχυθεί το μήνυμά σας.
Για περισσότερες ιδέες και πληροφορίες επισκέψου τον ιστότοπο www.givingtuesday.gr

https://www.thriveglobal.gr/arthra/giving-tuesday-mia-pagkosmia-imera-gennaiodorias-pragmatopoieitai-stis-30-noemvrioy/