Νέα - Άρθρα - Συνεντεύξεις

H Giving Tuesday στο The Powergame

.

Από την Black Friday στην Giving Tuesday με 17 κοινωνικές δράσεις

Με 17 κοινωνικές δράσεις και με σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε», η Ελλάδα συμμετέχει σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην παγκόσμια δράση Giving Tuesday (Τρίτη της προσφοράς/γενναιοδωρίας), που έρχεται αμέσως μετά την Εορτή των Ευχαριστιών (Thanksgiving), αλλά και το τετραημερο κορύφωσης του καταναλωτισμού (Black Friday – Cyber Monday), να προτρέψει τους πάντες να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους προσφέροντας αφιλοκερδώς.

Η ιδέα της ημέρας #GivingTuesday γεννήθηκε το 2012. Σκοπός της ήταν να δώσει μια «ευκαιρία» στους ανθρώπους να δείξουν τη γενναιοδωρία τους μια συγκεκριμένη ημέρα μέσα στον χρόνο, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου συνολικά. Η φαινομενικά απλή αυτή ιδέα βρήκε ανταπόκριση και υιοθετήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανώσεις σε πάνω από 85 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, το παγκόσμιο κίνημα #GivingTuesday έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας και εμπνέει κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους.

Η Ελλάδα μετέχει από πέρυσι στη διεθνή αυτή δράση μέσω της πρωτοβουλίας HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability). Φέτος, στηρίζει την #GivingTuesday στην Ελλάδα η Enel Green Power και μετέχουν μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως το WWF Ελλάς, το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, η Συζωή, η Αμυμώνη και πολλές άλλες. Αξιοποιώντας την παγκόσμια αυτή γιορτή, η κάθε οργάνωση επιλέγει να μιλήσει στο ευρύ κοινό για μία μεγάλη δράση της και την ανάγκη που αυτή καλύπτει.

 Τη φετινή χρονιά, μέσα στο πιεστικό περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, οι ανάγκες των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και των ωφελουμένων τους εξακολουθούν και είναι πολυεπίπεδες και πολύ σημαντικές. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η οικονομική υποστήριξη των φορέων για την υλοποίηση των δράσεών τους. Για παράδειγμα, μία από τις δράσεις που μέσω του GivingTuesday ζητεί έμπρακτη υποστήριξη είναι η αγορά ενός βαν για τη μεταφορά ατόμων με αυτισμό, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα θεραπειών και εκπαίδευσης παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ. 

https://www.powergame.gr/