Νέα - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Giving Tuesday Greece: Η Enel Green Power Hellas στηρίζει το κίνημα της κοινωνικής συνεργασίας

.

Η Enel Green Power Hellas, συνεργάζεται με το HIGGS και από κοινού προωθούν το κίνημα της Giving Tuesday στη χώρα.

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου, 2022 -  Η Enel Green Power, παγκόσμια ηγέτιδα στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability), μια πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσα από εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα και δράσεις, ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν καλό σκοπό: την Giving Tuesday 2022 στην Ελλάδα.

Το Giving Tuesday αποτελεί ένα παγκόσμιο κίνημα γενναιοδωρίας που απελευθερώνει τη δύναμη των ανθρώπων και των οργανώσεων, ώστε να μεταμορφώσουν τις κοινότητές τους και τον πλανήτη τους. Βασική αποστολή του κινήματος Giving Tuesday είναι να προωθεί μια κουλτούρα προσφοράς, συνεργασίας, αξιοπρέπειας  και ίσων ευκαιριών χτίζοντας μια κοινωνία, όπου η γενναιοδωρία είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων.     

Το 2021 το HIGGS ανέλαβε την επίσημη εκπροσώπηση του Giving Tuesday στην Ελλάδα και ξεκίνησε δράσεις σχετικά με τη διάδοσή του και στην χώρα μας. Φέτος, η κορύφωση των δράσεων είναι την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου και η συνεργασία Enel Green Power & Higgs, έχει βασικό στόχο να γίνει η Enel Green Power "σύμμαχος" στην προώθηση του παγκόσμιου αυτού κινήματος.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, Co-Founder του HIGGS, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στην προσπάθειά μας για την υποστήριξη και τη διάδοση των στόχων του Giving Tuesday έχουμε στο πλευρό μας την Εnel Green Power. Η συμμετοχή επιχειρήσεων και οργανισμών σε κοινωφελείς δράσεις που προάγουν αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η προσφορά και η δημιουργική συνεργασία,  είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας που θέτει τα θεμέλια για τη διαμόρφωση μια υγιούς κοινωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.»    

Ο Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, Επικεφαλής Επικοινωνίας της Enel Green Power, δήλωσε: «Η στενή συνεργασία μας με τη ΗΙGGS για την υποστήριξη και τη διάδοση των αξιών και των στόχων του παγκόσμιου κινήματος Giving Tuesday στην Ελλάδα μας κάνει υπερήφανους και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι έννοιες της προσφοράς, της γενναιοδωρίας και της  συνεργασίας  με στόχο το κοινό καλό που διέπουν τη φιλοσοφία του κινήματος Giving Tuesday, αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Εnel Green Power. Αυτή η συμπόρευσή μας σε επίπεδο αξιών, παράλληλα με τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η ανθρωπότητα στο σύνολό της, κάνουν την στήριξη κινημάτων όπως η Giving Tuesday, επιτακτική ανάγκη. Η Enel Green Power , μέσω των δράσεων και των πρωτοβουλιών της, αποδεικνύει καθημερινά τη δέσμευσή της σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες που ωφελούν τις τοπικές κοινωνίες και το οικοσύστημα των περιοχών που δραστηριοποιείται».

 Η Enel Green Power® είναι η εταιρεία του ομίλου Enel, που εστιάζει στην ανάπτυξη και λειτουργία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, με παρουσία στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία. Η Enel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με εγκατεστημένη ισχύ 55GW με ένα μείγμα παραγωγής από αιολική, ηλιακή, γεωθερμική και υδροηλεκτρική ενέργεια, και είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών σε ανανεώσιμα έργα παραγωγής ενέργειας.

https://www.enelgreenpower.com/el/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/press/2022/11/giving-tuesday-greece