Νέα - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Giving Tuesday & Enel Green Power

.

Είμαστε περήφανοι που πρωταγωνιστούμε στο «Giving Tuesday», το οποίο  θα εορταστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο την Τρίτη 29 Νοεμβρίου. Το Giving Tuesday είναι ένα κίνημα «αγάπης και αλληλεγγύης» που δημιουργήθηκε το 2012 και έκτοτε έχει γίνει παγκόσμιο, εμπνέοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να προσφέρουν, να συνεργάζονται και να γιορτάζουν τη γενναιοδωρία. Συνεργαζόμαστε στενά με το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth &Sustainability), μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενδυνάμωση των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω εκπαιδευτικών και υποστηρικτικών προγραμμάτων. Το HIGGS ανέλαβε την επίσημη εκπροσώπηση του Giving Tuesday στην Ελλάδα από το 2021.

Η έμπρακτη στήριξη της Enel Green Power Hellas σε οργανισμούς και τοπικές κοινωνίες

Το Giving Tuesday ως πηγή έμπνευσης και προσφοράς. 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο παγκόσμιο κίνημα  Giving Tuesday, φέτος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε οργανισμούς και ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλες οι εδώ μας έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και ότι, εν όψη της εορταστικής περιόδου, η υποστήριξή μας θα είναι τόσο υλική όσο και ηθική.

Θα παρέχουμε  βοήθεια σε οικογένειες που έχουν  ανάγκη, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», θακαλύψουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες των «Γενναίων Παιδιών» της «ΕΛΕΠΑΠ», θα στηρίξουμε οικογένειες  στα «Παιδικό Χωριό SOS» στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο Κρήτης και θα υιοθετήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα στο «Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού».  Επιπλέον,  θα υποστηρίξουμε τη «Φλόγα: Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια» καθώς και τον οργανισμό «ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ», ο οποίος στοχεύει στην κοινωνική συμπερίληψη εφήβων και νεαρών ενηλίκων, προερχόμενων από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης. Ακόμη, θα προμηθεύσουμε την 4η Ε.Μ.Α.Κ. με εξοπλισμό ασφαλείας και διάσωσης.

Η εποχή της καλής θέλησης 

Το φαγητό είναι ένα σημαντικό μέρος της εορταστικής περιόδου και για το λόγο αυτό θα βοηθήσουμε στη σίτιση των ανθρώπων και θα σταθούμε στο πλευρό των τοπικών οργανισμών στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε.

 Στην Αλεξανδρούπολη για παράδειγμα θα συνεργαστούμε με τρεις οργανισμούς,  τον Σύλλογο  Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «O Άγιος Βασίλειος», τον Σύλλογο  Τριτέκνων Ν. Έβρου και τον Φιλανθρωπικό  Σύλλογο  "Μέριμνα". Θα σταθούμε δίπλα στους  Δήμους για την υποστήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου στο Μαλεβίζι (Κρήτη), του γηροκομείου και του κοινωνικού παντοπωλείου στην Κάρυστο. Θα βοηθήσουμε επίσης το Ραχούτιο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο και Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας, καθώς και τον οργανισμό Φωτεινό Αστέρι στην Πάτρα και το Κέντρο Αποθεραπείας- Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. «Κιβωτός» στην Κοζάνη.

 Στην πραγματικότητα, δραστηριοποιούμαστε στην κοινωνική εργασία εδώ και αρκετό καιρό.Συνεργαζόμαστε με το  «Wise Greece», το «Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) Πάνος Μυλωνάς», το «Δείπνο Αγάπης»καιτο εθελοντικό κίνημα «Save Your Hood».  Στην περίπτωση του «Wise Greece» είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για  το πολυβραβευμένο πρόγραμμα «Vamvakies Social Green Project» για το οποίο συνεργαστήκαμε, με την υποστήριξη του  CluBE και του Δήμου Κοζάνης, αποκλειστικά για τον Νομό Κοζάνης και την ευρύτερη περιοχή. Το πρόγραμμα βασίζεται σε 2 πυλώνες: αφενός την ενδυνάμωση μίας μικρής ομάδας γυναικών για να εργαστούν στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Enel Green Power στην Κοζάνη, και αφετέρου στην παροχή δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλους τους Δημότες Κοζάνης με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές κοινωνίες 

Έχουμε επίσης υποστηρίξει όσους έχουν ανάγκη  με δωρεά χρημάτων, τροφίμων, εξοπλισμού ή άλλων υλικών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, τον Σύλλογο Προστασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Χέρι-Χέρι» στην Κάρυστο, ευπαθή άτομα και οικογένειες στις περιοχές Ρωγοί και Κερπινή Αχαΐας, Αργύρι Καρδίτσας, Πολύμυλος Κοζάνης και  Αισύμη Έβρου, τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρυστίας «Άνεμος», τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Καρυστίας καθώς και τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών.

Το μοντέλο βιωσιμότητάς μας επεκτείνεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις που ωφελούν την κοινωνία στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε. Για εμάς, οι αρχές της προσφοράς, της γενναιοδωρίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελούν απαραίτητα κομμάτια της εταιρικής μας κουλτούρας και αποτελούν την κύρια προτεραιότητά μας.


Όλο το άρθρο εδώ 

https://www.enelgreenpower.com/