Νέα - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Τράπεζα Ανθρωπιστικής Βοήθειας HELLAS HELPBANK

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ και Ακαδημία Εθελοντισμού «HELPHELLAS»

ΤΟ ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ και η Ακαδημία Εθελοντισμού «HELPHELLAS» ιδρύουν από κοινού Τράπεζα Ανθρωπιστικής Βοήθειας με την επωνυμία HELLAS HELPBANK.

ΤΟ ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ και η Ακαδημία Εθελοντισμού «HELPHELLAS» ανακοινώσουν επίσημα
τη συνεργασία τους για την ίδρυση και δημιουργία της Τράπεζας Ανθρωπιστικής Βοήθειας HELLAS HELPBANK.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η ακρίβεια και οι τελευταίες φυσικές καταστροφές στη χώρα μας, δημιουργούν την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας Τράπεζας Ανθρωπιστικής Βοήθειας, για την άμεση ανακούφιση ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων συμπολιτών μας που διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες είτε λόγω φτώχειας, είτε λόγω έκτακτων φυσικών καταστροφών.

Η HELLAS HELPBANK αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΑ, της Ακαδημίας Εθελοντισμού «HELPHELLAS» και του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΗΕLPHELLAS».

Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας των δύο Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ κος Γιώργος Λεχουρίτης και ο Γενικός Διευθυντής της «HELPHELLAS» κος Γιώργος Γαμπιεράκης.

Σκοπός της Τράπεζας είναι η υποστήριξη ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων μέσω συλλογικών φορέων και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, κοινωνικών παντοπωλείων και δομών κοινωνικής υποστήριξης των Δήμων της Χώρας, καθώς και
η άμεση υποστήριξη συνανθρώπων μας σε δύσκολες στιγμές σε έκτακτες φυσικές καταστροφές με τρόπο συντονισμένο και οργανωμένο.

Στη συνέντευξη τύπου  που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα παρουσιαστεί η φιλοσοφία,
η οργάνωση και η διαδικασία λειτουργίας της HELLAS HELPBANK καθώς και οι τρόποι συνεργασίας και στήριξης της Τράπεζας μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και της ατομικής κοινωνικής ευθύνης φυσικών προσώπων και ιδιωτών, που θα επιθυμούν να συμβάλουν στη στήριξη της.

Η ανακοίνωση της δημιουργίας της HELLAS HELPBANK στις 30 Νοεμβρίου 2021 γίνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γενναιοδωρίας όπου τιμάται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα η #GivingTuesday, ένα παγκόσμιο κίνημα προσφοράς, που προτρέπει τους ανθρώπους να δείξουν τη γενναιοδωρία τους με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε», προκειμένου να δημιουργήσουμε μια θετική αλλαγή στον κόσμο.