Νέα - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Η Giving Tuesday 2022 στο el culture

.

Η GivingTuesday είναι παγκόσμια δράση που έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το HIGGS το 2021 και προτρέπει τους πάντες να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας αφιλοκερδώς με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε»

”GivingTuesday”: H Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς και Γενναιοδωρίας επιστρέφει για 2η χρονιά

Η GivingTuesday, το παγκόσμιο κίνημα προσφοράς που έφερε το 2021 για πρώτη φορά στην Ελλάδα το HIGGS, θα γιορταστεί και στην Ελλάδα, για άλλη μια χρονιά στις 29 Νοεμβρίου. Η GivingTuesday είναι παγκόσμια δράση, που προτρέπει τους πάντες να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό, προσφέροντας αφιλοκερδώς, με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε». 

Η ιδέα της ημέρας #GivingTuesday γεννήθηκε το 2012. Σκοπός της ήταν να δώσει μια «ευκαιρία» στους ανθρώπους να δείξουν τη γενναιοδωρία τους μια συγκεκριμένη ημέρα μέσα στον χρόνο, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου συνολικά. Η φαινομενικά απλή αυτή ιδέα βρήκε ανταπόκριση και υιοθετήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανώσεις σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. 
Σήμερα, το παγκόσμιο κίνημα #GivingTuesday έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς και Γενναιοδωρίας και εμπνέει κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Φέτος, η #GivingTuesday, θα γιορταστεί σε όλον τον κόσμο (όπως και στην Ελλάδα) στις 29 Νοεμβρίου.

Το HIGGS, ως επίσημος φορέας του κινήματος στην Ελλάδα, προσκαλεί για μια ακόμα φορά ιδιώτες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και άλλους φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στην #GivingTuesday, δείχνοντας την υποστήριξή τους έμπρακτα προς έναν αξιόλογο κοινωνικό σκοπό της επιλογής τους.

 Από την πιο απλή πράξη αλληλεγγύης προς έναν συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ανάγκη μέχρι την οικονομική υποστήριξη μιας οργάνωσης ή ενός φορέα με κοινωνικό αντίκτυπο, ή απλώς την κοινοποίηση μιας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που μας εμπνέει στα social media, κάθε πράξη γενναιοδωρίας μετράει.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS, δήλωσε σχετικά: «Στο HIGGS πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη κάθε καλής πράξης, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι. Η αλλαγή ξεκινάει από απλούς ανθρώπους με καλές προθέσεις και διάθεση για προσφορά στην κοινωνία.

Στόχος μας αυτήν την GivingTuesday είναι να εμπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε σε όλους τη δύναμη της προσφοράς και της γενναιοδωρίας. Και για να το κάνουμε ευκολότερο για όλους, αναλάβαμε ως επίσημοι εκπρόσωποι του δικτύου στην Ελλάδα να δώσουμε ιδέες και εργαλεία σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν και να μας βοηθήσουν να κάνουμε τη διαφορά». 

Η ομάδα του HIGGS κάνει την αρχή, αφιερώνοντας όλο τον Νοέμβριο στο κίνημα της #GivingTuesday. Κατά τη διάρκεια του μήνα, θα κοινοποιούν στα δικά τους social media δράσεις άλλων μη κερδοσκοπικών οργανισμών και πρωτοβουλιών, οι οποίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Giving Tuesday, κάνοντας έτσι γνωστό το έργο τους στο ευρύτερο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, το οποίο αποτελεί και το κοινό του HIGGS.

Περισσότερες πληροφορίες, εργαλεία και χρήσιμο υλικό για τη συμμετοχή σας στην Ημέρα Γενναιοδωρίας μπορείτε να βρείτε εδώ.


Κείμενο: ελc team
email: info@elculture.gr

Μπορείς να διαβάσεις όλο το άρθρο εδώ