Νέα - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Η Giving Tuesday στο ertnews.gr

.

Μετά την Black Friday και την Cyber Monday, έρχεται μια άλλη μέρα που, αντί για την αγορά και την κατανάλωση, προβάλλει τη γενναιοδωρία, το δόσιμο, την προσφορά. Ο λόγος για την Giving Tuesday.

Giving Tuesday 2022: Μια ημέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας

Τι είναι το Giving Tuesday
Το Giving Tuesday είναι ένα παγκόσμιο κίνημα γενναιοδωρίας και προσφοράς, που έχει οριστεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο την Τρίτη μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), που φέτος είναι στις 29 Νοεμβρίου 2022. Δημιουργήθηκε το 2012, ως μια απλή ιδέα: μια ημέρα που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν το καλό. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η ιδέα αυτή έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε 85 χώρες παγκοσμίως να προσφέρουν, να συνεργάζονται και να γιορτάζουν τη γενναιοδωρία.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η έννοια και η δύναμη της γενναιοδωρίας να βρεθεί στο επίκεντρο της κοινωνίας μέσα από τις αξίες της αξιοπρέπειας και των ίσων ευκαιριών για όλον τον κόσμο.

Η GivingTuesday οργανώνεται σε συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο ηγετών, εταίρων, συνεργατών, κοινοτήτων και γενναιόδωρων ατόμων της GivingTuesday Global.

To 2021, το HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability) συνδέθηκε με το Παγκόσμιο κίνημα της #GivingTuesday, αποτελώντας τον κεντρικό φορέα εκπροσώπησης του κινήματος για την Ελλάδα.

Σε ποιον απευθύνεται
Όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Η GivingTuesday έχει δημιουργηθεί από έναν ευρύ συνασπισμό συνεργασιών, συμπεριλαμβανομένων ατόμων, οικογενειών, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, σχολείων, κοινωφελών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και άλλων φορέων. Υπάρχουν άνθρωποι και οργανώσεις που συμμετέχουν στη GivingTuesday σε κάθε χώρα του κόσμου.

Η συμμετοχή στη GivingTuesday έχει να κάνει με τη συμμετοχή σε ένα κίνημα γενναιοδωρίας και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Είτε μιλώντας για το κίνημα, είτε προσφέροντας αγαθά, είτε προσφέροντας χρόνο, είτε προσφέροντας χρήματα. Η γενναιοδωρία είναι ένας τρόπος ώστε ο καθένας, όχι μόνο να επιτύχει τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Από την πιο απλή πράξη αλληλεγγύης προς έναν συμπολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, μέχρι την οικονομική υποστήριξη μιας οργάνωσης ή ενός φορέα με κοινωνικό αντίκτυπο, ή απλά την κοινοποίηση μιας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που εμπνέει τον κόσμο στα socialmedia, κάθε πράξη γενναιοδωρίας μετράει.

«Φέτος, το site του Giving Tuesday φιλοξενεί ήδη 18 δράσεις, αλλά ο πραγματικός αριθμός των οργανισμών που προσφέρουν τις δράσεις τους υπό την αιγίδα του Giving Tuesday, είναι σίγουρα πολλαπλάσιος» δηλώνει, μιλώντας στο ertnews.gr, η Project manager του Giving Tuesday Higgs, Λένα Παναγιωταρέα. «Το εν λόγω κίνημα είτε προσφέρει τη δυνατότητα σε οργανισμούς να διαδώσουν τις ήδη υπάρχουσες φιλανθρωπικές δράσεις τους μέσα από το Giving Tuesday, είτε παρακινεί επιχειρήσεις, οργανισμούς και άτομα να εφαρμόσουν οι ίδιοι καινούργιες φιλανθρωπικές δράσεις στα πλαίσια του κινήματος».

Στα πλαίσια της σημερινής ημέρας, που είναι αφιερωμένη στην προσφορά, σταχυολογήσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές μόνο από τις δεκάδες πρωτοβουλίες και ευκαιρίες προσφοράς και γενναιοδωρίας.


Διάβασε όλο το άρθρο εδώ.

https://www.ertnews.gr/