Νέα - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Η Giving Tuesday στο El Culture

.

Μια Τρίτη με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, θα γιορταστεί και στην Ελλάδα η #GivingTuesday, ένα παγκόσμιο κίνημα προσφοράς

Giving Tuesday: Το HIGGS φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα παγκόσμιο κίνημα προσφοράς με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε»

Την  Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, θα γιορταστεί και στην Ελλάδα, η #GivingTuesday, ένα παγκόσμιο κίνημα προσφοράς, που το HIGGS φέρνει για πρώτη φορά στη χώρα μας και μας προτρέπει να δείξουμε τη γενναιοδωρία μας με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε».

Η ιδέα της ημέρας #GivingTuesday γεννήθηκε το 2012 με σκοπό να προτείνει στους ανθρώπους να δείξουν γενναιοδωρία και να δημιουργήσουν μια θετική αλλαγή στον κόσμο. Αυτή η απλή ιδέα εξελίχθηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανισμούς σε περισσότερες από 75 χώρες και καθιερώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας. Φέτος, η GivingTuesday, θα γιορταστεί σε όλον τον κόσμο στις 30 Νοεμβρίου.

To HIGGS προσκαλεί ιδιώτες, οργανώσεις και επιχειρήσεις, να συμμετάσχουν ενεργά στην ημέρα #GivingTuesday, δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξή τους προς έναν σκοπό που τους εμπνέει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε: είτε πρόκειται για έμπρακτη βοήθεια προς έναν γείτονα ή συμπολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, είτε για οικονομική υποστήριξη σε σκοπούς και φορείς με κοινωνικό αντίκτυπο, κάθε πράξη γενναιοδωρίας μετράει.

 Όπως αναφέρει ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS:  

«Πιστεύουμε στη δύναμη των απλών ανθρώπων που έχουν καλές προθέσεις, ωραίες ιδέες και διάθεση για προσφορά στην κοινωνία. Με αφορμή τον εορτασμό της GivingTuesday την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, θέλουμε να εμπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε σε όλους τη δύναμη της προσφοράς και της γενναιοδωρίας. Για αυτό, αναλάβαμε ως επίσημοι εκπρόσωποι του δικτύου στην Ελλάδα, να δώσουμε ιδέες και εργαλεία σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν και ενωμένοι να κάνουμε τη διαφορά».

Η ομάδα του HIGGS κάνει την αρχή, αφιερώνοντας όλο τον Νοέμβριο στο κίνημα της GivingTuesday. Κατά τη διάρκεια του μήνα, κάθε μέλος της ομάδας θα πραγματοποιήσει ασκήσεις γυμναστικής στο δικό του χώρο και χρόνο.

 
Στο τέλος του μήνα, θα καταμετρηθούν όλες οι ώρες της ομάδας, και – μετά από κλήρωση – μια μη κερδοσκοπική οργάνωση θα λάβει αντίστοιχες ώρες συμβουλευτικής από τους εκπαιδευτές του HIGGS.

HIGGS – Το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα
Το HIGGS l Higher Incubator Giving Growth & Sustainability l ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016 και είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων καθώς είναι το 1ο Incubator & Accelerator για ΜΚΟ στην Ελλάδα με στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας τους, ώστε να είναι αποτελεσματικότερες και βιώσιμες.

Το HIGGS έχει προσαρμόσει το μοντέλο incubation & acceleration για πρώτη φορά σε ΜΚΟ και δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες ΜΚΟ να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα από τα κύρια προγράμματά του (Incubator, Accelerator, Green & Social Incubator (GSE)) μέσω των οποίων προσφέρεται στοχευμένη εκπαίδευση και πρακτικά εργαλεία για την στρατηγική τους ανάπτυξη και την οικονομική τους βιωσιμότητα προκειμένου να επιτύχουν αποτελεσματικότερα τον σκοπό τους. 

Επιπλέον προσφέρεται tailor-made συμβουλευτική, πρόσβαση σε co-working spaces και γραφεία στο κτίριο του HIGGS, εκδηλώσεις, networking  και διασύνδεση με Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, ΜΜΕ και χρηματοδότες, σε έναν χώρο όπου μπορούν να εργαστούν και να αναπτύξουν τις δράσεις τους.

Μέχρι και το 2020, το HIGGS έχει υποστηρίξει 157 ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα, οι οποίες έχουν εξασφαλίσει πάνω από 10.800.000€ σε χρηματοδοτήσεις και έχουν δημιουργήσει πάνω από 770 νέες θέσεις εργασίας.

Μπορείς να διαβάσεις όλο το άρθρο εδώ