Νέα - Άρθρα - Συνεντεύξεις

Δελτίο Τύπου - Απολογιστικό - Giving Tuesday 2022

.

Giving Tuesday, η παγκόσμια ημέρα με τον μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο!

Την  Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, γιορτάστηκε σε περισσότερες από 85 χώρες του κόσμου η #GivingTuesday, το  παγκόσμιο κίνημα προσφοράς, που το HIGGS έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2021. 

Στη χώρα μας, παρόλο που το κίνημα είναι σχετικά καινούριο, πολλές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις, ιδιώτες και άλλοι φορείς πανελλαδικά, με έναυσμα την ημέρα της #GivingTuesday έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό, προσφέροντας αφιλοκερδώς, με το σύνθημα «Ενωμένοι Προσφέρουμε». Αυτές τις δράσεις και τον αντίκτυπό τους μπορεί να δει κάποιος στο www.givingtuesday.gr. 

Η ιδέα της ημέρας #Giving Tuesday γεννήθηκε το 2012. Σκοπός της ήταν να δώσει μια «ευκαιρία» στους ανθρώπους να δείξουν την γενναιοδωρία τους μια συγκεκριμένη ημέρα μέσα στον χρόνο, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου συνολικά. Η φαινομενικά απλή αυτή ιδέα βρήκε ανταπόκριση και υιοθετήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανώσεις σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, το παγκόσμιο κίνημα #GivingTuesday, έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα προσφοράς και γενναιοδωρίας και εμπνέει κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους να βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους.

 Το HIGGS, ως επίσημος φορέας του κινήματος στην Ελλάδα και με το σύνθημα #GivingEveryTuesday, προσκαλεί ιδιώτες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και άλλους φορείς, οι οποίοι είτε συμμετείχαν ενεργά στην #GivingTuesday, εiτε θέλουν να συμμετέχουν, να συνεχίσουν να δείχνουν έμπρακτα την υποστήριξή τους προς έναν αξιόλογο κοινωνικό σκοπό, αποδεικνύοντας ότι η γενναιοδωρία μπορεί να γιορτάζεται όλο τον χρόνο. 

Από την πιο απλή πράξη αλληλεγγύης προς έναν συμπολίτη μας που βρίσκεται σε ανάγκη, μέχρι την οικονομική υποστήριξη μιας οργάνωσης ή ενός φορέα με κοινωνικό αντίκτυπο, ή απλά την κοινοποίηση μιας κοινωφελούς πρωτοβουλίας που μας εμπνέει στα social media, κάθε πράξη γενναιοδωρίας μετράει. 

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας αυτή την GivingTuesday, είναι να εμπνεύσουμε και να υπενθυμίσουμε σε όλους τη δύναμη της προσφοράς και της γενναιοδωρίας η οποία μπορεί να μας συνοδεύει κάθε μέρα και όχι μόνο μια Τρίτη κάθε χρόνο».   

Περισσότερες πληροφορίες, εργαλεία και χρήσιμο υλικό για την ημέρα γενναιοδωρίας μπορείτε να βρείτε στο www.givingtuesday.gr 

Χορηγοί Επικοινωνίας της δράσης GivingTuesday, είναι το CSRNews,το CSR&ESGReview,το Επιχειρώ και το Skywalker

Υπεύθυνη επικοινωνίας

 Λένα Παναγιωταρέα, Project Manager HIGGS

lpanagiotarea@higgs3.org