Love Chain

Love Chain

Love Chain

Ένας Δεκέμβρης προσφοράς!

Η ΕΔΡΑ φέτος συμμετέχει με τη δραστηριότητα ‘LOVE CHAIN’ στο GIVING TUESDAY! Eνθαρρύνουμε τους ανθρώπους να κάνουν το καλό!
Αντιμέτωποι με τις συνέπειες της ακραίας φτώχειας έρχονται καθημερινά άνθρωποι, δικαιούχοι των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών στους Δήμους Ιλίου και Δάφνης – Υμηττού. Μαζί χτίζουμε μια αλυσίδα Αγάπης προσφέροντας βασικά αγαθά για την υποστήριξη κάθε ανθρώπου και οικογένειας, δικαιούχων των Δομών.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Η ΕΔΡΑ φέτος συμμετέχει με τη δραστηριότητα ‘LOVE CHAIN’ στο GIVING TUESDAY!
Η ιδέα είναι απλή: Να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να κάνουν το καλό!
Αντιμέτωποι με τις συνέπειες της ακραίας φτώχειας έρχονται καθημερινά άνθρωποι, δικαιούχοι των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών στους Δήμους Ιλίου και Δάφνης – Υμηττού.
Στεκόμαστε δίπλα σε όλους όσους χρειάζονται βοήθεια για να σταθούν ξανά στα πόδια τους, μέσα από μια δέσμη ψυχοκοινωνικής και υλικής υποστήριξης, αντιμετωπίζουμε τη φτώχεια και σβήνουμε το στίγμα.
Μαζί χτίζουμε μια αλυσίδα Αγάπης προσφέροντας βασικά αγαθά για την υποστήριξη κάθε ανθρώπου και οικογένειας, δικαιούχων των Δομών.

Πακέτο 1 με 5€ = δίνεις πρόσβαση σε 1 άτομο για να λάβει φαγητό από το Συσσίτιο
Γεμίστε τον πίνακα με βασικά προϊόντα
Πακέτο 2 με 10€ = για 2 άτομα
Πακέτο 3 με 15€ = για 3μελή οικογένεια
Πακέτο 4 με 20€ = για 4μελή οικογένεια

Γεμίστε το τραπέζι με βασικά αγαθά, λάδι και κρέας
Πακέτο 5 με 60€ = για 4μελή οικογένεια

IBAN GR65 0172 0460 0050 4609 4351 136 (EUR) / BIC: PIRBGRAA
Δικαιούχος λογαριασμού: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΥ

ή ΔΩΡIΣΕ ΑΓΑΘΑ
Δομές Ιλίου domesilion.gr
Δομές Δάφνης-Υμηττού domesdafni-ymittos.gr

Love Chain
Love Chain

Σύντομη Περιγραφή Φορέα

Η «ΕΔΡΑ» - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων είναι ένας Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός, που δραστηριοποιείται από το 2001 για την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, υποστηρίζοντας ολιστικά - ψυχοκοινωνικά τις εξυπηρετούμενες ομάδες.

Στην ΕΔΡΑ πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται και πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα σε όλα τα περιβάλλοντα, ανεξαρτήτως κοινωνικο - οικονομικής κατάστασης, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο, χωρίς διακρίσεις, σε όλα τα επίπεδα.

Δημιουργούμε και προσφέρουμε άμεσες, ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες και προγράμματα, για την καθημερινή στήριξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Προσφέρουμε στον Άνθρωπο!

● Λειτουργούμε Δομές για την αποασυλοποίηση και κοινωνικοοικονομική επανένταξη των ψυχικά πασχόντων
● Λειτουργούμε στη Δυτική Αττική Κέντρα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης για τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και στηρίζουμε παράλληλα συμβουλευτικά τις οικογένειές τους
● Για τα παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό παρεμβαίνουμε θεραπευτικά με τη λειτουργία σχετικού κέντρου στο Ίλιον
● Αναπτύσσουμε ή συμμετέχουμε σε εθνικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως άτομα που βιώνουν ακραία φτώχεια ή αστεγία
● Παρέχουμε επιμορφωτικά προγράμματα που απευθύνονται σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες.

Παράλληλα, ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε μέσα από δημόσιες δράσεις και παρεμβάσεις το ευρύ κοινό σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας, καταπολεμώντας το στίγμα που συνοδεύει τις παθήσεις ψυχικής υγείας:

• Το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας «ART4MORE» (art4more.org), το πρώτο Φεστιβάλ στην Ελλάδα που συνδέει την Τέχνη με την Ψυχική Υγεία, φιλοξενώντας από το 2007 έως σήμερα πάνω από 400 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
• Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για την Ψυχική Υγεία, που υλοποιείται σε συνεργασία με την ΕΠΟ και την αιγίδα της UEFA

Η ΕΔΡΑ έχει πλούσια εμπειρία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, ως συντονιστής ή/και εταίρος σε διάφορα έργα.

Οι υπηρεσίες μας προσφέρονται στην παρούσα φάση στην Αττική, αφήνοντας σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, εξυπηρετώντας μηνιαία 1.220 άτομα -160 σε Δομές για το παιδί και 1.060 άτομα στις υπόλοιπες Δομές.

Για την υλοποίηση των στόχων μας έχουμε αναπτύξει ευρύ πλέγμα θεσμικών συνεργασιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με Δήμους, Περιφέρειες, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και άλλους σχετικούς φορείς και αποτελούμε μέλος σημαντικών δικτύων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ακολουθούμε τη διαφάνεια, κοινωνική ευθύνη και λογοδοσία για το έργο μας και υποκείμεθα σε ανεξάρτητους εξωτερικούς ελέγχους, διασφαλίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Αποτελούμε μία ομάδα όπου ο καθένας από μόνος του και όλοι μαζί οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε, εφαρμόζουμε και προασπίζουμε ενέργειες που επιφέρουν θετικό αντίκτυπο στον άνθρωπο και γενικότερα στον κόσμο μας!


Δείτε την ιστοσελίδα μας Σχετικό Facebook Page

Giving Tuesday Greece
Αναδεικνύουμε την γενναιοδωρία