ΦΥΤΕΨΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

ΦΥΤΕΨΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

ΦΥΤΕΨΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ

Τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα έχουν καεί πάνω από 1.200.000 στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων. Μια από τις περιοχές που έχει καεί επαναλαμβανόμενα είναι ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου. Ένας Δρυμός που μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 χρειάζεται την παρέμβασή μας για να γίνει ξανά πράσινος. Για αυτό, ξεκινάμε μια προσπάθεια να αναδασώσουμε μια περιοχή του Δρυμού, με 15.000 δέντρα, μέσω μιας καινοτόμας προσέγγισης που ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε τη στήριξή σου.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Για να ενισχύσουμε τη φυσική αναγέννηση των δασών μας, ξεκινάμε μια καινοτόμα αναδάσωση στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου. Σε μια περιοχή που δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα φυσικής αναγέννησης. Στόχος μας: να φυτέψουμε 15.000 δέντρα!

Η περιοχή θα αναδασωθεί με μια μίξη πλατύφυλλων και κωνοφόρων ειδών, με έμφαση σε συγκεκριμένα πλατύφυλλα είδη, που προϋπήρχαν στην περιοχή. Αυτό θα συμβάλλει στη βελτίωση της βιοποικιλότητας και των αισθητικών λειτουργιών του νέου δάσους, αλλά και στην αύξηση της πυρανθεκτικότητας της περιοχής. Τα πλατύφυλλα είδη, όπως η δρυς, βοηθούν το δασικό οικοσύστημα να αντέχει περισσότερο στις πυρκαγιές που πλέον είναι συχνότερες και μεγαλύτερης έντασης, ενώ δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας του οικισμού απέναντι σε νέες πυρκαγιές. Πέραν από τη διαφοροποίηση στα χρησιμοποιούμενα είδη, στην περιοχή θα μελετηθούν και διαφορετικές μέθοδοι φυτεύσεων.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία και η προώθηση ενός επιτυχημένου παραδείγματος αναδάσωσης, το οποίο θα αποτελέσει μοντέλο αναδάσωσης προς υιοθέτηση και σε άλλες περιπτώσεις.

Για να καταφέρουμε να αναδασώσουμε στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Βοήθησέ μας να φυτέψουμε 15.000 δέντρα και να συμβάλλουμε σημαντικά στο πρασίνισμα του Σουνίου θωρακίζοντας παράλληλα τους οικισμούς αλλά και το ίδιο το νέο δάσος από μελλοντικές πυρκαγιές!

Φύτεψε και εσύ ένα Δέντρο σήμερα! Μάθε περισσότερα εδώ: Φύτεψε ένα δέντρο

ΦΥΤΕΨΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

Σύντομη Περιγραφή Φορέα

Το WWF είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων, επιστημόνων, εθελοντών και πολιτών, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες. Η διεθνής παρουσία μας και οι 5.000.000 υποστηρικτές, μας καθιστούν μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το WWF Ελλάς είναι το εθνικό γραφείο του WWF στην Ελλάδα. Ευθυγραμμιζόμαστε με τους βασικούς στόχους και τις αξίες που διέπουν τη λειτουργία του παγκόσμιου δικτύου του WWF, αλλά είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι από αυτό. Επίσης, ορίζουμε τις προτεραιότητες της στρατηγικής μας με βάση τις ανάγκες προστασίας της φύσης που υπάρχουν στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια, είμαστε μια ανεξάρτητη ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση και ταυτόχρονα ενεργό κομμάτι ενός διεθνούς δικτύου.

Αποστολή μας είναι να σταματήσουμε την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, να προστατέψουμε τη βιοποικιλότητα, να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη χρήση των ανανεώσιμων φυσικών πόρων και να προωθήσουμε τη μείωση της ρύπανσης και της σπάταλης κατανάλωσης. Χτίζουμε και προωθούμε λύσεις για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το κλίμα με απώτερο στόχο την αρμονική μας συνύπαρξη με τη φύση και την ευημερία μας.


Δείτε την ιστοσελίδα μας Σχετικό Facebook Page

Giving Tuesday Greece
Αναδεικνύουμε την γενναιοδωρία