Μοιράζοντας γνώση και χαμόγελα

Μοιράζοντας γνώση και χαμόγελα

Μοιράζοντας γνώση και χαμόγελα

Δωρεά ψυχοεκπαιδευτικού υλικού στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης από την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης

Δωρεά ψυχοεκπαιδευτικού υλικού για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης από την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης και παράδοση στο σχολείο από ωφελούμενους της Μέριμνας.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Επ' αφορμή του κινήματος Giving Tuesday, η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης θέλησε να δωρίσει νέο ψυχοεκπαιδευτικό υλικό στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης. Στόχος της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής ανθρώπων με αναπηρία. Η Μέριμνα προάγει επί 5 δεκαετίες συνεχόμενα την αρωγή ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Για αυτό τον λόγο και τώρα θέλησε να βοηθήσει και να χαρίσει χαμόγελα στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Κατερίνης μέσω της προσφοράς ψυχοεκπαιδευτικού υλικού.
Αγοράστηκε ψυχοεκπαιδευτικό υλικό από ανάλογο κατάστημα, έξοδα που βάρυναν τον Σύλλογο, και συσκευάστηκε από τους ωφελούμενους της Μέριμνας με πολλή αγάπη ώστε να διατεθούν στους μαθητές του σχολείου. Η δωρεά θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους ωφελούμενους της Μέριμνας την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου όταν επισκεφθούν το σχολείο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης και θα δώσουν στα παιδιά τα δώρα τους.

Σύντομη Περιγραφή Φορέα

Ο "Σύλλογος Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης" είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ν.Π.Ι.Δ. ο οποίος ιδρύθηκε το 1979. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση μέσα από την ανάπτυξη προγραμμάτων, δομών και εργαστηρίων που απαντούν στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται στους εξής άξονες:
1) Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, συνολικής χωρητικότητας 91 ατόμων.
2) Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - πρόκειται για μόνιμες κατοικίες ατόμων με νοητική υστέρηση 18 ετών και άνω με λειτουργία σε 12μηνη βάση όλο το 24ωρο έχοντας παράλληλη στήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.
3) Δράσεις Ευαισθητοποίησης που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας, όπως εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα διαφορετικότητας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, διοργάνωση επισκέψεων σχολείων στις εγκαταστάσεις της και διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ όπου συμμετέχουν 25 τυπικά και ειδικά σχολεία με τον τίτλο Unity του Ν. Πιερίας, καθώς και η πραγματοποίηση μπαζάρ αγάπης κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, όπου δίνεται η ευκαιρία ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με της δραστηριότητες της Μέριμνας και η διάθεση δημιουργιών φτιαγμένα από τους ίδιους τους ωφελούμενους των εργαστηρίων της, και η περαιτέρω συνεργασία με διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς.


Δείτε την ιστοσελίδα μας Σχετικό Facebook Page

Giving Tuesday Greece
Αναδεικνύουμε την γενναιοδωρία