Δυναμική Διασύνδεση

Δυναμική Διασύνδεση

Δυναμική Διασύνδεση

Το Riverside School στο Λονδίνο σε δημιουργική αλληλεπίδραση με τους μαθητές του ΑΛΜΑ στην Αθήνα"

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Η Kids Fair Collection AMKE σε αυτή τη δράση προσεγγίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ των ωφελούμενων παιδιών με μια πρακτική που μπορεί να εφαρμοστεί διεθνώς, ξεπερνώντας τα σύνορα της Ελλάδας.
Με χαρά ανακοινώνουμε την πρότασή μας για μια συνεργατική δράση μεταξύ των νέων του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ* και του Riverside School** του Λονδίνου. Οι μαθητές του Riverside επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα υφασμάτινο έργο με θέμα την Αρχαία Ελλάδα και να το χαρίσουν στα παιδιά του ΑΛΜΑ. Οι νέοι του ΑΛΜΑ υποστηριζόμενοι από εμάς θα έχουν την ευκαιρία να ετοιμάσουν και να αποστείλουν το δικό τους έργο τους στο Riverside School.

Για να οργανώσουμε αυτήν τη συνεργασία χρειαζόμαστε ύφασμα!

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΣΑΣ!
ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ!

Απευθυνόμαστε σε καταστήματα υφασμάτων, επιχειρήσεις με σχετικό εμπόρευμα αλλά και σε άτομα με οικιακά περισσεύματα. Η δυνατότητα μετατροπής αχρησιμοποίητων υφασμάτων σε προϊόντα για παιδιά που υποστηρίζουμε, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για κοινωνική προσφορά.

*Ο Σύλλογος ΑΛΜΑ στο Παλαιό Φάληρο προσφέρει υπηρεσίες σε παιδιά και νέους με αναπηρία.
https://alma-amea.gr
**Οι μαθητές στο Riverside στο Λονδίνο αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα πολλαπλών μαθησιακών δυσκολιών και προκλήσεων. Περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού του σχολείου έχουν διάγνωση αυτισμού, ενώ το ένα τρίτο από μια ποικιλία άλλων αναγκών.
https://www.riverside.haringey.sch.uk

Σύντομη Περιγραφή Φορέα

Η Kids Fair Collection είναι ένα κοινωνικό εγχείρημα για την ευάλωτη ομάδα των παιδιών που η αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και η τήρηση της δεοντολογίας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επιλογή μας προς όφελος της κοινωνίας στο σύνολό της.

Είναι μια ετικέτα παιδικού σχεδιασμού για την προαγωγή του κοινού καλού.

Ξεκίνησε στην Αθήνα το 2017 ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, βασισμένη σε μια απλή και πρωτότυπη ιδέα: ρούχα και άλλα προϊόντα με βάση το ύφασμα που είναι σε περίσσευμα, σχεδιασμένα από παιδιά για συνομήλικα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Έτσι το όνομα «Kids Fair Collection» είναι το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας, όπου το "Kids Fair" εκφράζει μία γιορτή αμοιβαίας ανταπόδοσης μεταξύ παιδιών, ενώ το "Collection" δηλώνει την ποικιλία των προϊόντων που παρέχονται .

Η ιστορία της «Kids Fair Collection» είναι το αφήγημα μιας πράξης αλληλεγγύης, εθελοντισμού και ευγένειας για τα παιδιά.Δείτε την ιστοσελίδα μας Σχετικό Facebook Page

Giving Tuesday Greece
Αναδεικνύουμε την γενναιοδωρία