Αυτά τα Χριστούγεννα χαρίστε ευχές, χαμόγελα και ελπίδα με τους Γιατρούς του Κόσμου

Αυτά τα Χριστούγεννα χαρίστε ευχές, χαμόγελα και ελπίδα με τους Γιατρούς του Κόσμου

Στηρίζω τη λειτουργία του Ανοιχτού Πολυιατρείου-Στηρίζω τους ευάλωτους συνανθρώπους μου

Το Ανοικτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα λειτουργεί με βασικό στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως αστέγων, άπορων, ανασφάλιστων, μεταναστών/στριών χωρίς διοικητικά έγγραφα, προσφύγων/γισσών καθώς και σε κάθε άλλο άτομο με περιορισμένη ή μηδενική πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες Κάρτες: https://www.mdmgreece.gr/xristougenniatikes-kartes-2023/

Κάντε Μία Δωρεά 

Εθελοντές/ντριες γιατροί σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, καθώς και οδοντίατροι (παθολόγοι, παιδίατροι, χειρουργοί, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, ορθοπεδικοί, ακτινολόγοι, πνευμονολόγοι, ΩΡΛ, ψυχίατροι, νευρολόγοι) παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για τους/τις ασθενείς να πραγματοποιήσουν δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις, μέσω παραπομπών σε συνεργαζόμενους φορείς. Μετά την παρακολούθηση των ασθενών από τους/τις ιατρούς του Πολυιατρείου, τους χορηγούνται τα απαραίτητα φάρμακα. Η Κοινωνική Υπηρεσία στοχεύει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και δυσκολιών τόσο των ατόμων που φιλοξενούνται στις δομές των Γιατρών του Κόσμου όσο και όσων απευθύνονται σε αυτήν μέσω των Ανοιχτών Πολυιατρείων. Το τμήμα Ψυχολογικής υποστήριξης αποτελείται από εθελοντές/ντριες ψυχολόγους και έχει στόχο την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο μιας στοχοθετημένης και βραχυπρόθεσμης (6 μήνες έως 12) παρέμβασης.

Σύντομη Περιγραφή Φορέα

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (ΓτΚ – Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ, το οποίο αποτελείται από 17 αντιπροσωπείες. Κινητήρια αρχή των ΓτΚ είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση. Κατά συνέπεια, οι Γιατροί του Κόσμου δρουν με βάση τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας. Το γεγονός όμως ότι διατηρούν την ουδετερότητά τους, δεν τους εμποδίζει από το να μιλούν ανοιχτά για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν οι ίδιοι γίνονται αυτόπτες μάρτυρες


Δείτε την ιστοσελίδα μας Σχετικό Facebook Page

Giving Tuesday Greece
Αναδεικνύουμε την γενναιοδωρία