ΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΡΣ

ΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΡΣ

ΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΡΣ

ΛΑΡΣ Ο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Μετά από δυο χρόνια διεξαγωγής μαθημάτων γερμανικών σε μαθητές με οπτική αναπηρία, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν τεράστια κενά στα βιβλία προετοιμασίας για την εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας βάσει του σχολικού διδακτικού προγράμματος σε σχέση με τους βλέποντες συμμαθητές τους. Οι μαθητές και οι γονείς τους, μας περιέγραψαν τη μεγάλη απογοήτευση και ματαίωση που βιώνουν εξαιτίας της υπάρχουσας κατάστασης.

Σύντομη περιγραφή της δράσης

Το Kulturatelier συμμετέχει για πρώτη χρονιά στο Παγκόσμιο Κίνημα Γενναιοδωρίας Giving Tuesday, ενώνοντας τις δυνάμεις του, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την υλοποίηση ενός απτικού, ηχητικού, σε Braille, στα ελληνικά και στα γερμανικά παιδικού παραμυθιού «τον Λαρς Πρεσβευτή της Αγάπης» και του αναγνωστικού βιβλίου του για μαθητές με οπτική αναπηρία. Η κατασκευή αυτού του βιβλίου θα δώσει την επιλογή στον γονέα με διασκεδαστικό τρόπο να διαβάσει μια ιστορία για τη διαφορετικότητα στο παιδί του και παράλληλα να το εμπνεύσει να ασχοληθεί με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μέσα από χειροτεχνίες και νέα ακούσματα. Από τις 4 Νοεμβρίου και έως τις 28 Νοεμβρίου 2023 ο Λαρς σας καλεί να γίνεται πρεσβευτές της καμπάνιας μας LET'S SUPPORT LARS-Ας Υποστηρίξουμε τον Λαρς για να έχουν όλα τα παιδιά με διαφορετικές ανάγκες πρόσβαση στην χαρά της ανάγνωσης.
Ο λογαριασμός μας: Alpha Bank IBAN GR21 0140 2440 2440 0200 2006 015
Το κάθε μικρό σας ποσό μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά.

ΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΡΣ
ΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΡΣ

Σύντομη Περιγραφή Φορέα

Το Kulturatelier πραγματοποιεί παρεμβάσεις δίνοντας προτεραιότητα σε μαθητές ευάλωτων οικογενειών και σε άτομα με οπτική αναπηρία, με σκοπό την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις. Υλοποιούνται δωρεάν μαθήματα γερμανικών σε άτομα με οπτική αναπηρία από όλη την Ελλάδα και συμβουλευτική.


Δείτε την ιστοσελίδα μας Σχετικό Facebook Page

Giving Tuesday Greece
Αναδεικνύουμε την γενναιοδωρία